HomeТелевизори

Справки и консултации за сервиз на телевизионна  и аудио техника в София можете да направите на телефони: 02 9753 890 , 02 983 25 30 и  0897 99 62 10.

Сервизната база е на адрес: ж.к. Младост бл. 1 Г, Партер – Централна сервизна база;

Email: trade@panservice-bg.com

Работно време : Понеделник – Петък от 8.30 до 19 часа, Събота 10-14 часа

Сервизна база  на адрес : ж.к. “ Люлин „ул. “ Орион “ бл.149 ;

Работно време : Понеделник – Петък от 9 до 18 часа

На телефони: 02 8250886 и 0897 99 61 60;

Услугата на този вид техника се извършва в сервиза.

Предоставяме услугата транспортиране на едрогабаритни уреди  от дома до сервиза и обратна срещу заплащане:

транспорт в от дома и обратно – 30лв./ в рамките на София/

пренасяне на техника до 30 кг. – 20лв.

пренасяне на техника над 30кг. – 30лв.

За плазмени и LCD телевизори Клиентът трябва да има оригинална опаковка.

Сервизна услуга на телевизионна  и аудио техника можете да получите и в сервизите на Пан сервиз в страната:

Пловдив , бул. „6 септември“ 198 , тел. 032 63 59 36, 032 26 61 60;

Варна, ул. “ Младежка “ 37 ,тел.  052   50 35 40, 052   50 47 19;  

Бургас , ул. „Сан Стефано “ 2 , тел. 0885 977777;

Плевен , бул. „Русе “ 87 , тел. 064 800 148;

Велико Търново, ул. „Краков“ 5, тел. 062 64 98 10 ;

Видин , ул. „Цар Иван Асен “ бл. 7 , тел. 094 60 64 30.

Как телевизорите промениха живота ни.

В последото десетилетие най-бързоразвиващата се в технологично отношение област са компютърните технологии следвани от технологиите за визуално изобразяване на информация.Свидетели сме как буквално за няколко години телевизорите претърпяха кардинална смяна на технологията за възпроизвеждане на изображения.

Малко от  историята на телевизорите.

Първите опити за успешно предаване на телевизионно изображение по електронен път е регистрирано в началото на 20 век.Преди това е имало няколко системи за предаване на движещи се изображения по механичен начин с така наречената механична развивка.

След откриването на електронно лъчевата тръба, механичните системи отпадат.Първите телевизори са черно-бели с малки диагонали на екрана.Добавянето на цвят е революционно откритие. През 1953 г. е извършено първото цветно телевизионно предаване в Съединените Щати.Това дава сериозен тласък в производството и търсенето на телевизори.След това  телевизора е претърпял изменения главно в схемотехниката и елементната база за подобряване качеството на картината. Въвеждането на предаване на Телетекст след 1982г. представя  телевизора като информационен център.Ограничените възможности за производство на телевизори с големи диагонали, на екрана, изчерпването на възможностите аналоговата схемотехника и повишаването на разделителната способност предизвика търсене на нови начини за възпроизвеждане на изображения.

Появявиха се две напълно нови технологии за телевизионно изображение.Плазмената PDP и течно-кристалната LCD.Първите успешни монохромни плазмени панели Panaplex са се появили през 1970г. като дисплей за пресонални компютри.През 1983г.IBM разработва първият 19 инчов монохромен панел, но поради конкуренцията на по-евтината кинескопна технология проекта е стопиран.През 1992г Fujitsu показва първият цветен 21 инчов панел, приложим в телевизорите и това вече може да се приема като официалния старт на PDP панелите.Паралелно се развива и LCD технологията.Първите експериментални матрици се появат през 1972г.През 1990г  е патентована системата Twisted nematic field effect което дава възможноста да се разаботи IPS (in-plane switching) технологията.По тази технология разработена от фирмите NEC  и  HITACHI се изработват голяма част от LCD панелите за телевизори и монитори в момента.Последното, за сега изменение в LCD панелите е смяна на задната подсветка от луминисцентни лампи CCFL на енергоспестяващи светодиоди LED. И така до наши дни , когато телевизора претърпя качествено ново изменение на технологията. Поради технологични затруднения и голямата конкуренция на по-евтината кинескопна технология плоските панели започнаха да се влагат в телевизорите и мониторите в началото на 21 век.Особен тласък в развитието на телевизорите е изискването за  HD изображение.Само при високата разделителна способност телевизорите могат да покажат високо качество на картината.След добавяне на пълноценен интернет браузър, телевизора вече се промени  в мултимедиен център в дома, където може да се гледат филми в висока разделителна способност, да се сърфира в интернет, да се посещават социални мрежи, да се пазарува онлайн , да се разглеждат снимки от вградения кард-четец и много други разнообразни приложения, които превръщат телевизора в свързан с мрежата развлекателен център. За ниско натоварващи приложения телевизора успешно ще замени лаптопа.Всъшност телевизора вече може да се разглежда като таблет с голям екран.Засега това е достъпно в високата ценова категория телевизори. Както се говори и цифровата телевизия скоро ще бъде единствената, а на обикновен телевизор с електронно лъчева тръба не се забелязва особена разлика между цифровата и аналоговата телевизия.Това е още едно предимство на новите  телевизори. От Чавдар Стоянов.